جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
آیت‌الله مکارم

حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: سنت مباحثه حلال بسیاری از مشکلات درسی و فهم موضوعات است ،طلاب در عرصه علم آموزی نباید به خلاصه نویسی بسنده کرده، بلکه مباحثه را به صورت تشریحی فرا بگیرند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، عصر امروز در دیدار نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، در مدرسه امیرالمومنین(ع) با تاکید بر لزوم تکلیف مداری و وظیفه شناسی، اظهار داشتند: منظور از امانت الهی که آسمان ها و زمین از پذیرفتن آن ناتوان بوده و انسان آن را پذیرفت، احساس تکلیف و مسئولیت پذیری در پیشگاه خداوند است.

ایشان با بیان این که با پذیرفتن این مسئولیت، خداوند فرصت بزرگی را در پیش روی انسان ها قرار داد، خاطرنشان کردند: البته می دانیم که مسئولیت ها در دیدگاه ما دارای تعاریف و تفاوت هایی است، به این معنی که برخی مسئول اعمال خود، ولی برخی غیر از اعمالشان، مسئولیت اعمال دیگران از جمله کشور یا جهان را نیز بر عهده دارند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خطاب به نمایندگان طلاب و فضلای حوزه تصریح کردند: زمانی که طلاب شما را به عنوان نماینده خود انتخاب کردند، مسئولیتی بر دوش شما گذاشته اند؛ در صورتی که این مسئولیت را قدر دانسته و به مقصد اصلی برسانید، رستگار خواهید شد.

از فرصت جوانی استفاده کنید

معظم له ادامه دادند: از جمله مسائلی که باید مورد توجه شما قرار گیرد، آموزش و تحصیل طلبه ها است؛ شما باید به طلاب این مسئله را تبیین کنید که از فرصت جوانی استفاده کرده و خوب علم فرا بگیرند.

این مرجع تقلید با بیان این که فرصت جوانی چیزی نیست که همیشه در اختیار انسان باشد، اضافه کردند: طلاب جوان باید بدانند که چیزی جای تلمذ در برابر استاد را نمی گیرد؛ استفاده از نوار مانند تیمم کردن در زمان نبودن آب پاک است.

ایشان، حضور منظم طلاب در کلاس و شنیدن سخن از زبان استاد و پرسش کردن را ضرورتی برای طلاب و فضلای حوزه دانسته و افزودند: در عرصه علم آموزی و تحصیل در حوزه، سنت هایی وجود دارد که باید همچنان حفظ شود؛ از جمله این سنت ها، سنت مباحثه است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کردند: سنت مباحثه، حلال بسیاری از مشکلات درسی و فهم موضوعات است؛ باید بدانیم که مطالعه به تنهایی نمی تواند کارساز باشد و کسی که تنها مطالعه می کند، واقعاً به جایی نمی رسد.

ایشان با بیان این که طلاب در عرصه علم آموزی نباید به خلاصه نویسی بسنده کنند، بلکه مباحث را به صورت تشریحی فرا بگیرند، تصریح کردند: از دیگر کارهایی که در عرصه علم آموزی باید مورد توجه طلاب قرار گیرد، تدریس دروس فراگرفته می باشد. از سنت های حوزه این است که طلاب سطوح بالا، مباحث خوانده شده را برای طلاب سطوح پایین تدریس نمایند.

بد اخلاقی مشکل بزرگ جامعه

معظم له در ادامه، توجه طلاب به اخلاق را مورد توجه قرار داده و گفتند: متأسفانه امروز اخلاق با مشکلات بزرگی روبرو شده است؛ چراکه عوامل فساد نیز در جامعه فراوان شده و از ماهواره، اینترنت، تلفن همراه و... امکان فساد فراهم است.

ایشان بیان داشتند: البته باید بدانیم که مفاسد در میان اقشار مختلف مردم متفاوت است، به این معنی که مفاسدی که گروهی را به آلودگی می کشاند؛ در میان گروه دیگر بی اثر بوده یا با چهره متفاوتی ظاهر می شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر این که در عرصه حل بحران ها و مشکلات اخلاقی، هیچگاه نباید از یافتن راه حل خسته و ناامید شد، افزودند: کسانی که در حوزه مشغول فرا گرفتن دروس اسلامی هستند، باید الگوی رفتاری در جامعه باشد؛ چراکه جامعه، بی اخلاقی را از این قشر بر نمی تابد.

مراقب آسیب های اعتقادی باشید

ایشان، وجود آسیب های اعتقادی در میان طلاب را بسیار خطرناک معرفی کرد و گفتند: گروه های زیادی در داخل و خارج کشور در حال فعالیت و سمپاشی علیه اعتقادات هستند؛ طلبه نه تنها خود نباید گرفتار چنین آسیب هایی شود، بلکه باید نگذارد دیگران نیز به انحراف روند؛ طلبه مانند نجات غریق است که مراقب افراد می باشد تا غرق نشوند.

این مرجع تقلید همچنین توجه دادن طلاب به سخن گفتن و قلم به دست گرفتن را از وظایف نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم دانسته و تصریح کردند: عالم، هرچه قدر هم از نظر علمی در سطح بالایی باشد، در صورتی که حرف نزند، یا قلم به دست نگیرد، نمی تواند مسئولیتش راانجام دهد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پایان یادآور شدند: بیان و قلم، هنری است که باید در کنار علم مطرح شود، در غیر این صورت علم نمی تواند فواید خاصی داشته باشد.

انتهای پیام// 15/ 313

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha